Anulowanie produktów

Produkty, których nie chcesz już używać, możesz anulować.

Gdy anulujesz produkt, zatrzymamy cykl rozliczeniowy, usuniemy go z naszych serwerów i przestanie on być dla Ciebie dostępny. Anulujemy także wszystkie związane z nim darmowe produkty.

Aby anulować produkty

  1. Zaloguj się do Menedżera konta.
  2. Przejdź do karty Płatności.
  3. Kliknij Rozliczenie produktu.
  4. Wybierz pola wyboru obok produktów, które chcesz anulować, a następnie kliknij Anuluj element.
  5. W oknie Anuluj wybrane elementy wykonaj jedną z tych czynności:
    • Kliknij Potwierdź — produkt zostanie anulowany i bezzwłocznie usunięty z Twojego konta.
    • Kliknij Anuluj — anulowanie zostanie odwołane, a produkt pozostanie na Twoim koncie.

    UWAGA: Anulowanie produktu nie upoważnia Cię do otrzymania pełnego ani częściowego zwrotu kosztów.

Niektórych produktów nie można anulować w Menedżerze konta. Zamiast tego, należy wykonać instrukcje opisane w tych artykułach pomocy:


Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za informacje
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. W jaki sposób moglibyśmy pomóc?