Bezpieczna aktualizacja wtyczek w witrynach

Witryny Pro zapewniają możliwość skorzystania z narzędzia Safe Update (Bezpieczna aktualizacja), które umożliwia aktualizację i natychmiastowe cofnięcie zmian, jeśli coś pójdzie nie tak.

Aby skorzystać z tej funkcji, należy włączyć Kopie zapasowe Premium.

  1. Zaloguj się na konto Pro. (Potrzebujesz pomocy przy logowaniu?).
  2. Kliknij element Pro Clients (Klienci Pro) i wybierz opcję Pro Sites (Witryny Pro).
  3. Kliknij opcję Overview (Przegląd) dostępną na pasku bocznym po lewej stronie.
  4. W sekcji Updates (Aktualizacje) wybierz wtyczki, zaznaczając pola wyboru po lewej stronie, a następnie kliknij przycisk Safe Update (Bezpieczna aktualizacja).
  5. Wybierz opcję I want to perform a visual comparison (Chcę dokonać porównania wizualnego), aby utworzyć zrzut ekranu z witryną przed aktualizacją i po niej, po czym kliknij przycisk Safe Update (Bezpieczna aktualizacja).
  6. Kliknij przycisk Compare (Porównaj) w powiadomieniu w prawym górnym rogu, aby porównać witrynę przed aktualizacją i po niej.
  7. Jeśli witryna nie jest taka jak przed aktualizacją, kliknij przycisk Restore (Przywróć).

    Aby jednocześnie zaktualizować wszystkie wtyczki, motywy i jądro systemu WordPress, aktywuj element Update All (Aktualizuj wszystko) w prawym górnym rogu, po czym kliknij opcję Safe Update (Bezpieczna aktualizacja).

Więcej informacji


Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.