Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Zadzwoń do nas
Numery telefonów i godziny
Centrum pomocy

Sprawdź nasze zasoby pomocy online

Pomoc

Microsoft 365 od GoDaddy Pomoc

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby przetłumaczyć tę stronę. Dostępna jest również strona w języku angielskim.

Błąd: To miejsce jest zajęte, domena jest już używana

Podczas konfigurowania poczty po raz pierwszy możesz zobaczyć ten błąd, jeśli domena jest już na Twoim koncie Microsoft:

To miejsce jest zajęte. Ups! [Domena] została już użyta do skonfigurowania konta Microsoft 365 w witrynie Microsoft ©.

Aby zakończyć konfigurację poczty e -mail, musisz usunąć domenę z konta Microsoft. Może minąć godzina, zanim domeny zostaną zaktualizowane w systemach firmy Microsoft i będzie można z niej skorzystać ponownie. Jeśli używasz domeny w wielu miejscach, takich jak listy dystrybucyjne i grupy, jej usunięcie może potrwać kilka godzin. Zalecamy wykonanie tej procedury w momencie, gdy zazwyczaj nie otrzymujesz wiadomości e -mail.

Kilka wskazówek, o których należy pamiętać przed rozpoczęciem:

  • Obok Twojej domeny nie może być pozycji Domyślna. Jeśli domena jest skonfigurowana jako domyślna, musisz najpierw wybrać inną domenę domyślną. Dowiedz się więcej od firmy Microsoft .
  • Wszyscy użytkownicy, grupy i aplikacje w organizacji, które używają tej domeny, zostaną przywrócone do domeny .onmicrosoft.com. Przed usunięciem domeny utwórz kopię zapasową wszystkich niezbędnych treści, aby uniknąć jej utraty. Jeśli chcesz, możesz je odtworzyć po skonfigurowaniu poczty e -mail w GoDaddy.
  • Usunięcie domeny nie spowoduje anulowania jej rejestracji ani subskrypcji u rejestratora lub hosta DNS.

Po usunięciu domeny możesz użyć jej do skonfigurowania poczty e -mail w usłudze Microsoft 365 od GoDaddy.

  1. Przejdź do centrum administracyjnego Microsoft 365 . Zaloguj się za pomocą konta Microsoft (nazwa użytkownika i hasło GoDaddy nie będą tutaj działać).
  2. Uwaga: Jeśli nie możesz zalogować się na swoje konto, skontaktuj się z firmą Microsoft, aby uzyskać pomoc.

  3. Wybierz Ustawienia > Domeny .
    Menu ustawień zostało otwarte, by wyświetlić domeny
  4. W sekcji Nazwa domeny wybierz swoją domenę z listy.
  5. Wybierz opcję Usuń domenę .
    Usuń domenę z ikoną kosza
  6. W prawym okienku wybierz opcję Usuń automatycznie .
  7. Uwaga: Jeśli zobaczysz komunikat o błędzie, skorzystaj z łącza w komunikacie o błędzie, aby go rozwiązać, zanim spróbujesz ponownie wykonać te czynności. Może być konieczne zalogowanie się przy użyciu domeny domyślnej. Na przykład, jeśli zalogowałeś się przy użyciu adresu jane@fajnyprzyklad.com i usuwasz fajnyprzyklad.com , musisz zalogować się ponownie, używając jane@NETORG ... (Twoja domena domyślna).

Więcej informacji