Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Zadzwoń do nas
Numery telefonów i godziny
Centrum pomocy

Sprawdź nasze zasoby pomocy online

Pomoc

Strony Internetowe + Marketing Pomoc

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby przetłumaczyć tę stronę. Dostępna jest również strona w języku angielskim.

Zmień lokalizację spotkania lub wydarzenia online

Jeśli chcesz zmienić lokalizację usługi (spotkania lub wydarzenia), wykonaj następujące czynności, aby uniknąć konfliktu z usługami już zaplanowanymi, przyszłymi i przeszłymi:

  1. Skopiuj usługę.
  2. Dodaj uczestników do nowej usługi (lub zaproś osoby do zmiany harmonogramu).
  3. (Opcjonalnie) Usuń starą usługę.

Zanim zaczniesz, otwórz istniejącą usługę i zanotuj uczestników.

1. Utwórz nową usługę

Możesz utworzyć zupełnie nową, pustą usługę lub skopiować istniejącą usługę i użyć jej jako szablonu dla nowej usługi.

  1. Na pulpicie nawigacyjnym przejdź do pozycji Spotkania > Usługi .
  2. Dodaj usługę lub skopiuj istniejącą usługę, używając ikony kopiowania OBRAZ z listy usług.

W nowej usłudze używaj opisowych tytułów, aby były zrozumiałe dla klientów i aby ułatwić sobie zarządzanie listą usług.

Jeśli usługa została skopiowana, edytuj nazwę usługi istniejącej (starej) usługi, aby odróżnić ją od nowej usługi. Na przykład, jeśli jestem dekoratorem wnętrz, nowy klient może zarezerwować moją sesję wstępnych konsultacji projektowych. Ale teraz chcę zmienić moje sesje osobiste na online. Aby to zrobić, mogę:

  • Utwórz nową usługę, kopiując moją oryginalną usługę, i nazwij ją „Wstępne konsultacje projektowe - online”.
  • Edytuj oryginalną usługę i nazwij ją „Wstępne konsultacje projektowe - osobiście”.

Uwaga: Nazwa usługi jest uwzględniana w aktualizacjach wiadomości e -mail do klientów, więc nie dodawaj słowa „Anulowano” do istniejącej usługi. W przeciwnym razie użytkownicy mogą nie zdawać sobie sprawy, że została ona zastąpiona przez nową usługę.

2. Dodaj uczestników do nowej usługi (lub zaproś osoby do zmiany harmonogramu)

Teraz możesz dodać uczestników do nowej usługi . Samodzielne dodanie uczestników jest najłatwiejsze, ponieważ wtedy możesz zaznaczyć, czy zapłacili, czy nie.

Skontaktuj się z uczestnikami bezpośrednio przez e -mail lub telefon i poinformuj ich, co się dzieje. Chociaż otrzymują automatyczne wiadomości e -mail, nawiązanie osobistego kontaktu buduje lojalność.

Możesz też wysłać do uczestników wiadomość e -mail, aby poinformować ich, że Twoje usługi są teraz dostępne online, i dołączyć łącze do strony usług, aby mogli zarejestrować się w nowej sesji.

Uwaga: Jeśli użytkownicy zapłacili za sesję, a następnie zarejestrują się w nowej sesji, po zarejestrowaniu się trzeba będzie je ręcznie śledzić i oznaczyć jako opłacone. Możesz też zwrócić środki, jeśli zapłacili dwa razy za jedną usługę.

3. Usuń starą usługę (opcjonalnie)

W zależności od oferowanej usługi, jej typu i liczby zapisanych osób możesz usunąć stare spotkanie lub wydarzenie z listy Spotkania > Usługi .

Spotkania i powtarzające się wydarzenia są nadal wyświetlane w Twoim kalendarzu, jeśli mają uczestników, ale nie są widoczne dla nowych rejestracji.

Uwaga: Wydarzenia jednorazowe są usuwane, a uczestnicy otrzymują powiadomienie o anulowaniu w wiadomości e-mail.

Powiązane czynności

Więcej informacji