Pomoc

Marketing e-mail GoDaddy Pomoc

Bip bip bip… obliczam… obliczam… inicjuję sekwencję 42…
Wygląda na to, że te szalone roboty znów to zrobiły. Zajęły tę stroną i przetłumaczyły ją na Twój język. Metalowe serduszka tych robotów naprawdę chcą jak najlepiej. Chcą pomóc. Przy użyciu przycisków u dołu strony powiedz nam, jak idzie robotom. Przejdź do wersji angielskiej

Czym jest ukryta lista?

Ukryta lista to lista „Nie wysyłaj do”. Do nikogo z ukrytej listy nie można wysłać wiadomości. Nawet jeśli prześlesz te same kontakty, GoDaddy ukrytej liście, zapewniając Ci bezpieczeństwo.

Liczba kontaktów na ukrytej liście NIE liczy się do łącznej liczby kontaktów. Nie są one w ogóle uwzględniane na liście Wszystkie. Nie musisz się więc martwić, że stłumione kontakty zajmą jakąkolwiek przestrzeń.

Ponadto po dodaniu kontaktów do ukrytej listy GoDaddy Email Marketing zachowuje wszelkie statystyki wysyłek i inne szczegóły powiązane z tymi kontaktami, nawet jeśli już do nich nie wysyłasz.

W jaki sposób kontakt trafia na ukrytą listę?

GoDaddy Email Marketing automatycznie umieszcza wszystkich subskrybentów odrzuconych , anulowanych subskrypcji , oznaczonych jako spam i niepotwierdzonych na liście odrzuconych, gdy nastąpi to działanie.

Gdy wiadomość e -mail zostanie odesłana, subskrybent zrezygnuje z niej lub oznaczy wiadomość e -mail jako spam, adres e -mail zostanie automatycznie umieszczony na liście ukrytych wiadomości. Odsyłane wiadomości e -mail są ponawiane (na wszelki wypadek), a adres e -mail jest przenoszony z powrotem na listę aktywnych subskrybentów, jeśli wiadomość e -mail zostanie pomyślnie dostarczona.

Gdy subskrybent zarejestruje się za pomocą formularza podwójnej zgody , zostanie niepotwierdzony i umieszczony na Twojej liście zablokowanych. Kontakt pozostanie tam, dopóki nie kliknie łącza potwierdzającego wysłanego na jego adres e -mail. Następnie są automatycznie przenoszeni na listę aktywnych subskrybentów.

Możesz też samodzielnie umieścić kontakty na ukrytej liście.

Dlaczego ukryta lista jest ważna?

Bardzo ważne jest, aby nie wysyłać ponownie do nikogo, kto anulował subskrypcję, oznaczył Twoją wiadomość e -mail jako spam lub odrzuciła. I nie powinieneś wysyłać wiadomości do nikogo, kto nie potwierdził swojego adresu, jeśli używasz formularza rejestracji podwójnej zgody. Twoja dobra dostawa zależy od tego, czy wysyłasz tylko na bezpieczną, zdrową listę. Wysyłanie wiadomości do osób, które zostały zablokowane, wiąże się z ryzykiem złej jakości dostawy, skarg na nadużycia i potencjalnego zawieszenia konta.

Uwaga: Pozostaw tę listę bez zmian i w ogóle nie usuwaj z niej kontaktów. Jeśli ręcznie usuwasz określone kontakty, upewnij się, że poprosiły one o ponowne dodanie do listy subskrybentów.

Następny krok

Więcej informacji

Ukryta lista to lista „Nie wysyłaj do”. Do nikogo z ukrytej listy nie można wysłać wiadomości. Nawet jeśli prześlesz te same kontakty, GoDaddy ukrytej liście, zapewniając Ci bezpieczeństwo.

Liczba kontaktów na ukrytej liście NIE liczy się do łącznej liczby kontaktów. Nie są one w ogóle uwzględniane na liście Wszystkie. Nie musisz się więc martwić, że stłumione kontakty zajmą jakąkolwiek przestrzeń.

Ponadto po dodaniu kontaktów do ukrytej listy GoDaddy Email Marketing zachowuje wszelkie statystyki wysyłek i inne szczegóły powiązane z tymi kontaktami, nawet jeśli już do nich nie wysyłasz.

W jaki sposób kontakt trafia na ukrytą listę?

GoDaddy Email Marketing automatycznie umieszcza wszystkich subskrybentów odrzuconych , anulowanych subskrypcji , oznaczonych jako spam i niepotwierdzonych na liście odrzuconych, gdy nastąpi to działanie.

Gdy wiadomość e -mail zostanie odesłana, subskrybent zrezygnuje z niej lub oznaczy wiadomość e -mail jako spam, adres e -mail zostanie automatycznie umieszczony na liście ukrytych wiadomości. Odsyłane wiadomości e -mail są ponawiane (na wszelki wypadek), a adres e -mail jest przenoszony z powrotem na listę aktywnych subskrybentów, jeśli wiadomość e -mail zostanie pomyślnie dostarczona.

Gdy subskrybent zarejestruje się za pomocą formularza podwójnej zgody , zostanie niepotwierdzony i umieszczony na Twojej liście zablokowanych. Kontakt pozostanie tam, dopóki nie kliknie łącza potwierdzającego wysłanego na jego adres e -mail. Następnie są automatycznie przenoszeni na listę aktywnych subskrybentów.

Możesz też samodzielnie umieścić kontakty na ukrytej liście.

Dlaczego ukryta lista jest ważna?

Bardzo ważne jest, aby nie wysyłać ponownie do nikogo, kto anulował subskrypcję, oznaczył Twoją wiadomość e -mail jako spam lub odrzuciła. I nie powinieneś wysyłać wiadomości do nikogo, kto nie potwierdził swojego adresu, jeśli używasz formularza rejestracji podwójnej zgody. Twoja dobra dostawa zależy od tego, czy wysyłasz tylko na bezpieczną, zdrową listę. Wysyłanie wiadomości do osób, które zostały zablokowane, wiąże się z ryzykiem złej jakości dostawy, skarg na nadużycia i potencjalnego zawieszenia konta.

Uwaga: Pozostaw tę listę bez zmian i w ogóle nie usuwaj z niej kontaktów. Jeśli ręcznie usuwasz określone kontakty, upewnij się, że poprosiły one o ponowne dodanie do listy subskrybentów.

Następny krok

Więcej informacji


Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.