Pomoc

Zarządzany system WordPress Pomoc

Bip bip bip… obliczam… obliczam… inicjuję sekwencję 42…
Wygląda na to, że te szalone roboty znów to zrobiły. Zajęły tę stroną i przetłumaczyły ją na Twój język. Metalowe serduszka tych robotów naprawdę chcą jak najlepiej. Chcą pomóc. Przy użyciu przycisków u dołu strony powiedz nam, jak idzie robotom. Przejdź do wersji angielskiej

Przenieś swoją witrynę testową do witryny produkcyjnej

Po zakończeniu pracy nad zmianami w witrynie testowej zarządzanego systemu WordPress możesz przekazać wszystkie zmiany wprowadzone w aktywnej witrynie.

Uwaga: Witryny testowe są dostępne, jeśli masz konto Deluxe, Ultimate, Developer lub Pro Managed WordPress. Jeśli masz konto podstawowe, musisz zaktualizować swoje konto, aby korzystać z witryny testowej.

  1. Zaloguj się na konto GoDaddy.
  2. Obok pozycji Witryny Zarządzanego systemu WordPress kliknij przycisk Zarządzaj wszystkim.
  3. Kliknij ikonę z trzema kropkami dla witryny, której chcesz użyć, i wybierz opcję Staging .
    wybierz inscenizację
  4. Kliknij Opcje synchronizacji .
  5. W przypadku kont Pro z usługą Zarządzany system WordPress (dostępne tylko w USA i Kanadzie) wybierz opcję Skopiuj przejściówkę do środowiska produkcyjnego , a następnie wybierz jedną z następujących opcji:
    Wybierz tę opcję ... ... w tym celu:
    Pliki motywów i wtyczek Zastąp tylko aktywny motyw i wtyczki, a także wszelki dodatkowy kod (na przykład CSS lub JavaScript) w aktywnej witrynie. Nie zastępuje przesłanych plików, wpisów, stron ani konfiguracji wtyczek w aktywnej witrynie.
    Wszystkie pliki i baza danych Zastąp wszystkie pliki (wtyczki, motywy, multimedia) i bazę danych witryny (wpisy, strony, komentarze).

    W przypadku kont Deluxe, Ultimate i Developer wybierz opcję Przenieś etapy do środowiska produkcyjnego , a następnie wybierz opcję Zastąp zawartość, aby przekazać wszystkie zmiany (na przykład nowe wpisy, komentarze lub strony) do działającej witryny.

    Ostrzeżenie: proces synchronizacji domyślnie nadpisuje tylko pliki. Jeśli naciśniesz przycisk z zaznaczoną opcją Zastąp zawartość , baza danych również zostanie nadpisana. Przed wprowadzeniem zmian do wersji produkcyjnej upewnij się, że zawartość witryny testowej jest zgodna z oczekiwaniami.
  6. W przypadku kont Pro kliknij Synchronizuj teraz .

    W przypadku kont Deluxe, Ultimate i Developer kliknij Synchronizuj .

Uwaga: Jakikolwiek niestandardowy kod lub zasoby, które nie są przechowywane w folderze /wp-content, nie zostaną przeniesione do iz tymczasowej wersji.

Więcej informacji


Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.