Przywracanie witryny

Uwaga: Poniższe instrukcje dotyczą przywracania witryny w ramach usługi Zarządzany system WordPress na koncie Basic, Deluxe, Ultimate i Developer. Jeżeli posiadasz konto Pro z aktywną usługą Zarządzany system WordPress (dostępne tylko da użytkowników z USA i Kanady), zapoznaj się z tymi instrukcjami.

Konta z usługą Zarządzany system WordPress® zapewniają kopię zapasową plików instalacyjnych WordPress i powiązanej bazy danych, przechowywaną przez okres 30 dni. Użytkownik może przywrócić pliki, bazę danych albo oba te elementy.

Ostrzeżenie: Witryna zostanie przywrócona z użyciem kopii zapasowej utworzonej w dniu wybranym przez użytkownika. Wszelkie zmiany dokonane po dacie utworzenia tej kopii zostaną utracone. Jeżeli przykładowo zechcesz przywrócić bazę danych, elementy takie jak rejestry sprzedaży, posty i komentarze zapisane w terminie późniejszym niż wybrana przez Ciebie data kopii zapasowej zostaną usunięte.
  1. Zaloguj się na konto firmy GoDaddy.
  2. Na stronie My Products (Moje produkty) kliknij znajdujący się obok pozycji Managed WordPress (Zarządzany system WordPress) przycisk Manage All (Zarządzaj wszystkim).
  3. Kliknij przycisk z trzema kropkami dla witryny, której chcesz użyć, i wybierz opcję Settings (Ustawienia).
    Wybierz Settings (Ustawienia)
  4. W sekcji Backups (Kopie zapasowe) kliknij przycisk Manage (Zarządzaj).
    kliknij przycisk Manage (Zarządzaj)
  5. Z listy Select restore type (Wybierz typ przywracania) wybierz typ kopii, która ma zostać przywrócona, oraz datę dla każdego z typów:
    Wybierz: Jeżeli miały miejsce następujące czynności:
    Pliki Ostatnio zostały dodane, zmienione albo zaktualizowane kompozycje/wtyczki
    Ostatnio przekazywano pliki za pośrednictwem protokołu sFTP
    Kompozycje/wtyczki były edytowane przy użyciu edytora systemu WordPress
    Baza danych Pewne ustawienia zostały przez Ciebie zmienione i strona nie działa
    Musisz usunąć dużą ilość ostatnio odebranych treści spamowych
    Twoja nazwa użytkownika lub hasło zostały zmienione bez Twojej wiedzy
    Pliki i bazy danych Po załadowaniu Twojej strony w przeglądarce jest widoczny tylko biały ekran
    Zabezpieczenia Twojej witryny zostały złamane
    Ostrzeżenie: Przywracanie bazy danych wiąże się z usunięciem wszystkich nowych wpisów dokonanych po dacie utworzenia ostatniej kopii zapasowej.
  6. Kliknij przycisk Restore (Przywróć).

Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.