Pomoc

Zabezpieczenia witryn i kopie zapasowe Pomoc

Bip bip bip… obliczam… obliczam… inicjuję sekwencję 42…
Wygląda na to, że te szalone roboty znów to zrobiły. Zajęły tę stroną i przetłumaczyły ją na Twój język. Metalowe serduszka tych robotów naprawdę chcą jak najlepiej. Chcą pomóc. Przy użyciu przycisków u dołu strony powiedz nam, jak idzie robotom. Przejdź do wersji angielskiej

Usuwanie z witryny złośliwego oprogramowania

Jeśli usługa Zabezpieczenia witryn wykryje włamania lub luki w zabezpieczeniach, wyśle Ci wiadomość e -mail z informacją o problemie. Następnie musisz przesłać prośbę o usunięcie złośliwego oprogramowania.

  1. Przejdź do strony strona produktu GoDaddy.
  2. W sekcji Zabezpieczenia witryn i kopie zapasowe wybierz opcję Zarządzaj obok konta usługi Zabezpieczenia witryn, które chcesz wyczyścić.
  3. Wybierz opcję Wyczyść teraz .
    Oczyść teraz

  4. Wybierz nazwę domeny, napotkany problem, a następnie wybierz Prześlij żądanie.

    Uwaga: Jeśli na liście rozwijanej nie ma opcji opisującej Twój problem, utwórz zgłoszenie do działu pomocy technicznej usługi Zabezpieczenia witryn, wybierając opcję Powrót do pomocy technicznej > Pomoc techniczna produktu > Nowy bilet .

  5. W formularzu żądania może pojawić się prośba o dodanie typu połączenia . Zespół ds. Bezpieczeństwa witryn wykorzystuje te informacje, aby uzyskać dostęp do plików i je wyczyścić. Ponieważ większość hostów używa protokołu FTP, wprowadź dane FTP, w tym host FTP, port , nazwę użytkownika i hasło .
  6. Wybierz Prześlij żądanie . W razie potrzeby zespół ds. Bezpieczeństwa witryny może skontaktować się z Tobą w celu uzyskania dodatkowych informacji.

Otrzymasz wiadomość e -mail, gdy usuwanie złośliwego oprogramowania zostanie zakończone.

Uwaga: Jeśli hostem Twojej witryny jest GoDaddy, w ramach hostingu tworzony jest użytkownik FTP zaczynający się od „SEC_”. Nie usuwaj tego użytkownika, ponieważ w ten sposób usługa Zabezpieczenia witryn uzyskuje dostęp do plików w celu ich oczyszczenia. Po zakończeniu usuwania złośliwego oprogramowania użytkownik jest automatycznie usuwany.

Więcej informacji


Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.