Pomoc

Hosting w systemie Windows (Plesk) Pomoc

Bip bip bip… obliczam… obliczam… inicjuję sekwencję 42…
Wygląda na to, że te szalone roboty znów to zrobiły. Zajęły tę stroną i przetłumaczyły ją na Twój język. Metalowe serduszka tych robotów naprawdę chcą jak najlepiej. Chcą pomóc. Przy użyciu przycisków u dołu strony powiedz nam, jak idzie robotom. Przejdź do wersji angielskiej

Zacznij od nowa (usuń całą zawartość) w hostingu Plesk

Dzięki naszym współdzielonym kontom hostingowym Plesk ( więcej informacji ) możesz łatwo rozpocząć od nowa z kontem hostingowym. Spowoduje to trwałe usunięcie całej zawartości z konta i przywrócenie jej do nowego konta, które nadal wymaga skonfigurowania.

  1. W sekcji konta Gateway, którego chcesz użyć, kliknij Ustawienia.
  2. Przejdź do karty Resetuj konto.
  3. Kliknij dwukrotnie Resetuj konto.

Następny krok

Klienci z certyfikatami SSL

Ostrzeżenie: Jeśli masz skonfigurowany certyfikat SSL na swoim koncie, musisz przenieść go z powrotem na konto hostingowe po zakończeniu konfigurowania konta.
  1. Zaloguj się na konto GoDaddy.
  2. Kliknij Certyfikaty SSL.
  3. Obok używanej wcześniej nazwy domeny kliknij Zarządzaj.
  4. Kliknij Plesk Admin .
  5. Kliknij Przenieś.
  6. Kliknij Przenieś, a następnie jeszcze raz Przenieś.

Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.