Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Zadzwoń do nas
Numery telefonów i godziny
Centrum pomocy

Sprawdź nasze zasoby pomocy online

Pomoc

Hosting w systemie Windows (Plesk) Pomoc

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby przetłumaczyć tę stronę. Dostępna jest również strona w języku angielskim.

Zacznij od nowa (usuń całą zawartość) w usłudze Hosting Windows

Dzięki naszym współdzielonym kontom hostingowym Plesk ( więcej informacji ) możesz łatwo rozpocząć od nowa z kontem hostingowym. Spowoduje to trwałe usunięcie całej zawartości z konta i przywrócenie jej do nowego konta, które nadal wymaga skonfigurowania.

  1. W sekcji konta Gateway, którego chcesz użyć, kliknij Ustawienia.
  2. Przejdź do karty Resetuj konto.
  3. Kliknij dwukrotnie Resetuj konto.

Następny krok

Klienci z certyfikatami SSL

Ostrzeżenie: Jeśli masz skonfigurowany certyfikat SSL na swoim koncie, musisz przenieść go z powrotem na konto hostingowe po zakończeniu konfigurowania konta.
  1. Zaloguj się na konto GoDaddy.
  2. Kliknij Certyfikaty SSL.
  3. Obok używanej wcześniej nazwy domeny kliknij Zarządzaj.
  4. Kliknij Plesk Admin .
  5. Kliknij Przenieś.
  6. Kliknij Przenieś, a następnie jeszcze raz Przenieś.