Zaczynanie od nowa (usunięcie całej zawartości)

Konta hostingu współdzielonego cPanel i Plesk (więcej informacji) pozwalają łatwo rozpocząć pracę od nowa. Spowoduje to trwałe usunięcie całej zawartości konta i przywróci je do stanu nowości, w którym musi ono zostać jeszcze skonfigurowane.

  1. W sekcji konta Gateway, którego chcesz użyć, kliknij Ustawienia.
  2. Przejdź do karty Resetuj konto.

    Ta funkcja jest dostępna w przypadku kont hostingu współdzielonego cPanel i Plesk (więcej informacji).

  3. Kliknij dwukrotnie Resetuj konto.

Następny krok

  • Musisz teraz ponownie skonfigurować konto (cPanel / Plesk)

Klienci z certyfikatami SSL

Jeśli na koncie był skonfigurowany certyfikat SSL, po zakończeniu konfigurowania konta musisz przenieść go z powrotem na konto hostingu.

  1. Zaloguj się na konto GoDaddy.
  2. Kliknij Certyfikaty SSL.
  3. Obok używanej wcześniej nazwy domeny kliknij Zarządzaj.
  4. Kliknij Przenieś.
  5. Kliknij Przenieś, a następnie jeszcze raz Przenieś.

Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za przekazanie informacji. Aby porozmawiać z pracownikiem obsługi klienta, zadzwoń pod numer pomocy technicznej lub skorzystaj z opcji czatu (powyżej).
Cieszymy się, że udało się nam pomóc! Czy coś jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
Przykro nam z tego powodu. Powiedz nam, co było niezrozumiałe lub dlaczego nie udało się rozwiązać Twojego problemu.