Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Zadzwoń do nas
Numery telefonów i godziny
Centrum pomocy

Sprawdź nasze zasoby pomocy online

Pomoc

Zarządzanie kontem: Pomoc

Zamknięcie konta

Zamknięcie konta GoDaddy wiąże się z trwałym usunięciem wszystkich powiązanych z nim danych.


Ostrzeżenie! Zamknięcia konta nie można cofnąć. Po usunięciu Twoich danych i informacji nie można ich w żaden sposób odzyskać.
  1. Przed zamknięciem konta musisz najpierw usunąć wszystkie produkty skojarzone z kontem. Poczekaj co najmniej 24 godziny, zanim przejdziesz do następnego kroku.
  2. Po upływie co najmniej 24 godzin przejdź do strony Preferencje dotyczące kontaktu GoDaddy. Może pojawić się monit o zalogowanie.
  3. W sekcji Konto wybierz opcję Edytuj.
    wybierz edytuj
  4. Obok stwierdzenia Rozumiem, że tej czynności nie można cofnąć, zaznacz pole wyboru.
    zaznacz pole wyboru
    • W tym momencie przypomnimy Ci o usunięciu wszystkich produktów na koncie, jeśli jeszcze nie zostały usunięte. Musisz wtedy odczekać co najmniej 24 godziny przed kontynuowaniem zamykania konta.
    Ostrzeżenie! Nie możesz poprosić o zwrot kosztów po zamknięciu konta. Jeśli kwalifikujesz się do zwrotu kosztów, skontaktuj się z działem obsługi klienta, w którym pracują , aby poprosić o zwrot kosztów przed zamknięciem konta. Gdy Twoje konto zostanie zamknięte, jego dane zostaną usunięte i nie będziesz już uprawniony/uprawniona do zwrotu kosztów, zgodnie z naszymi zasadami zwrotów kosztów .
  5. Wybierz opcję Zamknij konto. Zostanie wyświetlona informacja potwierdzająca, że konto zostało zamknięte.

Uwaga: W zakresie niezbędnym do spełniania naszych zobowiązań korporacyjnych, takich jak te niezbędne do prowadzenia rejestrów i innych celów prawnych, niektóre dane mogą być zatrzymane zgodnie z naszymi zasadami przechowywania dokumentów.

Więcej informacji

  • Jeśli masz więcej niż jedno konto GoDaddy, możesz scalić konta.