Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Zadzwoń do nas
Numery telefonów i godziny
Centrum pomocy

Sprawdź nasze zasoby pomocy online

Pomoc

Strony Internetowe + Marketing Pomoc

Zezwól klientom mojej witryny na tworzenie kont

Włączając funkcję kont członków Website Builder, upraszczasz życie swoim klientom i sobie:

  • Klienci mogą zapisywać lub zmieniać informacje o wysyłce i profilu, aby przyspieszyć realizację transakcji.
  • Mogą również sprawdzić status swoich zamówień i spotkań.
  • Jako właściciel witryny możesz przyznawać klientom i członkom dostęp do prywatnych stron zawierających informacje o sprzedaży i inne informacje promocyjne.

Jeśli funkcja Konta członkowskie nie jest włączona, klienci nadal mogą kupować Twoje produkty lub rejestrować się na wydarzenia i spotkania. Nie mogą tylko wyświetlać informacji o wysyłce lub profilu.

  1. Przejdź do strony produktu GoDaddy.
  2. Przewiń do witryn Website Builder i wybierz swoją witrynę.
  3. Wybierz kolejno Ustawienia > Członkostwo.
  4. Ustaw przełącznik dla opcji Konta członkowskie w pozycji włączonej.
  5. Wybierz Akceptuj, aby ponownie opublikować witrynę.
  6. Teraz możesz kontrolować dostęp do stron prywatnych.
    • Aby umożliwić wszystkim członkom dostęp do Twoich stron prywatnych: wybierz Każdy może utworzyć konto w celu uzyskania dostępu do moich stron prywatnych.
    • Aby wybrać, którzy członkowie mogą uzyskać dostęp do określonych stron prywatnych: wybierz Tylko osoby zaproszone przeze mnie mogą uzyskać dostęp do moich stron prywatnych. Osoby zaproszone do wyświetlania Twoich stron prywatnych otrzymają e-mail z łączem do aktywacji konta. Tego łącza należy użyć, aby utworzyć hasło do konta niezależnego od członkowskiego (zarządzanie wysyłką i spotkaniami).

Powiązane czynności

Więcej informacji

  • Nadal nie wiesz, czy włączyć członkostwo? Warto rozważyć:
    • będziesz mieć możliwość tworzenia prywatnych obszarów, które pomogą Ci łatwo informować grupy użytkowników, ale pamiętaj, że nie będziesz mieć możliwości wyboru, którzy członkowie mają dostęp do poszczególnych stron. Wszyscy członkowie będą mogli widzieć wszystkie strony prywatne.
    • Włączenie członkostwa oznacza troszkę więcej pracy związanej z zarządzaniem, na przykład zatwierdzanie dostępu.
    • Ale oszczędza również nieco Twojego czasu, ponieważ użytkownicy mogą wyświetlać swój profil i widzą dane wysyłki.
  • Dowiedz się więcej, co możesz zrobić z Website Builder